جاذبه های گردشگری استان خراسان شمالی
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

استان خراسان شمالى، كه در گذشته بخشى از خراسان بزرگ بود، همواره عرصه دایمى ظهور و سقوط قدرت‏ها و حكومت‏ها در تاریخ گذشته ایران بوده است. در این سرزمین پهناور اقوام و حكومت‏هاى ترك و تازى و تاتار، غز و قجر و قبچان، مغول، تركمن و افغان حوادثى بى شمار آفریده ‏اند. جغرافیدانان قدیم، سرزمین ایران بزرگ (ایرانشهر) را به هشت اقلیم تقسیم كرده بودند كه خراسان بزرگترین و آبادترین اقلیم آن بوده است.
این استان در زمان ساسانیان بوسیله یك اسپهبد اداره می‏شد كه به او «پادگوسبان» می‏گفتند و چهار تن مرزبان تحت فرمان وى بودند كه هركدام یكى از چهار قسمت خراسان آن روز را اداره می‏كردند. خراسان در دوران اسلامى به چهار قسمت تقسیم می‏شد كه هر قسمت آن بنام یكى از چهار شهر بزرگ نیشابور، مرو، هرات و بلخ نامیده می‏شد.
در سال 31 ه.ق اعراب روانه خراسان شدند و طى همین دوره ساكنین ‏خراسان به دین اسلام گرویدند. سرزمین خراسان تا سال 205ه.ق در تصرف خاندان بنی ‏عباس بود.

ولى در سال 283 ه.ق بدست طاهریان، استقلال یافت و در سال 287 ه.ق جزو قلمرو سامانیان گردید. در سال 384 ه.ق سلطان محمود غزنوى خراسان را متصرف شد و در سال 429 ه.ق طغرل اول سلجوقى نیشابور را تصرف كرد. سلطان محمود غزنوى چندین بار با سلجوقیان جنگید و تركان غزنوى، سلطان سنجر سلجوقى را به سختى شكست دادند. در سال 552 خراسان به تصرف خوارزمشاهیان درآمد و در قرن هفتم هجرى قمرى بر اثر حملات مغول‏ها، این سرزمین ضمیمه متصرفات ایلخانان مغول گردید. در قرن هشتم هجرى، سربداران پرچم استقلال را در سبزوار برافراشتند و در سال 873 ه.ق خراسان به تصرف امیر تیمور گوركانى درآمد و شهر هرات نیز پایتخت اعلام شد.

در سال 913 ه.ق خراسان به تصرف ازبكان درآمد. پس از مرگ نادرشاه افشار (1160 ه.ق)، خراسان به تصرف افاغنه درآمد و در دوران قاجاریه با دخالت و حمایت استعمار انگلیس از افاغنه به منظور حفظ سرحدات هندوستان، سرانجام عهدنامه پاریس (1273 ه.ق) منعقد گردید و ایران متعهد گردید كه در امور داخلى افغانستان دخالتى نداشته باشد و در همین دوره خراسان به دو قسمت تقسیم شد: قسمت شرقى در افغانستان تحت الحمایه انگلیس شد و قسمت غربى در تصرف ایران باقى ماند. به عبارت دیگر، پرجمعیت‏ترین نواحى خراسان از ایران جدا شد.
استان خراسان شمالى امروز از نظر جاذبه‏ هاى طبیعى یكى از مناطق دیدنى ایران است. دریاچه ‏هاى كوچك چشمه‏هاى طبیعى و آب معدنى، تفرجگاه‏ها، مناطق حفاظت شده، ارتفاعات و قله ‏ها و ... از جاذبه ‏هاى این منطقه به شمار می ‏روند.
مردم استان خراسان شمالی دارای نژاد آریایی بوده و اقوام مختلفی که در این استان زندگی می کنند همگی ریشه آریایی داشته و نژاد واحدی دارند. كردها، ترک ها، لرها، عرب ها و بلوچ ها هریک در حفظ آداب و رسوم خود كوشا بوده و آداب و رسوم خاص خود را رعایت می کنند در استان خراسان شمالی خانواده از پدر و مادر و فرزندان تشكیل شده است و در بعضی از خانواده ها پدر و مادر بزرگ نیز همراه بچه ها و نوه های خود زندگی می كنند. ساختار خانواده ها بر پدرسالاری استوار است و تصمیم نهایی را پدر یا پسر بزرگ خانواده می گیرد. در ایلات و طوایف استان خراسان شمالی زنان دارای نقش موثر و مفیدی هستند.

در این استان مراسم سوگواری که به سوگواری های عمومی و خصوصی تقسیم می شوند از آداب و رسوم خاص خود برخوردارند. سوگواری های عمومی از دهه اول ماه محرم آغاز شده و تا آخر ماه صفر با آیین های مخصوص ادامه دارند. مراسم های سوگواری های خصوصی نیز از سه روز تا چهل روز متغیر بوده و بنا بر فرهنگ قومیتی از آداب مختلفی برخوردار است. در تاریخ فرهنگ و تمدن ایرانی، جشنها و روزهای عید، ریشه در تاریخ افسانهای ایران باستان یعنی سلسله پیشدادی دارند.
جشن ها و آیین های استان خراسان شمالی به جشن های مذهبی، ملی و محلی تقسیم می شوند. جشن های بزرگ مذهبی در استان خراسان شامل: جشن میلاد حضرت محمد (ص)جشن میلاد حضرت فاطمه (س) (روز مادر)جشن میلاد حضرت على (ع)( روز پدر)، جشن های بزرگ نیمه شعبان، روز میلاد حضرت امام زمان (عج )، مراسم های آغاز ماه مبارک رمضان و آداب گرفتن روزه، جشن بزرگ عید فطر و عید قربان، جشن بزرگ غدیر خم و تعیین حضرت ا0مام علی(ع) به جانشینی حضرت رسول الله(ص)، جشن بزرگ بعثت حضرت محمد (ص) و جشن میلاد دیگر امامان معصوم (ع) از جمله جشن های مذهبی مهم استان خراسان شمالی به شمار می آیند در میان جشن های ملی؛ جشن های ویژه عید نوروز مهم ترین و بزرگ ترین جشن ها به شمار می آیند.
سرزمین گنجینههای اقوام

خراسان شمالی پیوسته دروازه خراسان بزرگ تلقی شده است و اكنون نیز این استان با قریب یك میلیون نفر جمعیت و 28100 كیلومتر مربع مساحت از 14 استان كشور و 51 كشور در جهان بزرگتر است.
زندگی اقوام كرمانج، فارس، ترك، تركمن، عرب، لر و بلوچ كه در طول زمان با هم آمیخته و كانون وحدت در منطقه تشكیل دادهاند، این استان را به گنجینه قومیتها و مذاهب مختلف تبدیل كرده است. خراسان شمالی بهشت باستانشناسان است و پیشینه تاریخی آن به هزاره پنجم و ششم پیش از میلادی میرسد .كاوشها و گمانهزنیها از سكونت آریاییها، مادها و اشكانیان و ساسانیان و تمدن باشكوه آنان در این منطقه گواهی میدهد. پس از اسلام نیز آثار ارزشمندی از خوارزمشاهیان تا قاجار در این سرزمین بر جا مانده است.

دیدنیهای خراسان شمالی
هر یك از شهرستانهای استان برای گردشگران دیدنیهای فراوانی دارند، بجنورد كانون بزرگ جهانگردی شمال شرق ایران نام دارد و در سال 1375 به عنوان قطب گردشگری استان خراسان انتخاب شد.
بخش بزرگی از پارك گلستان در این منطقه قرار دارد. پارك بش قارداش،مجموعه تفریحی تاریخی مربوط به دوره قاجار كه آرامگاه سردار مفخم فرمانروای دوره ناصرالدین شاه در آن قرار دارد. چشمه پر آب معدنی با خواص درمانی، دو استخر زیبا و فضای سرسبز و خرم و درختان كهنسال پارك، مكان دلانگیزی برای گردشگران و مسافران است.
این پارك در 5 كیلومتری جاده بجنورد به شیروان واقع شده است و پارك زیبای بابا امان در 6 كیلومتری جاده بجنورد- اسفراین تفرجگاه دل گشای دیگری برای خانوادهها و گردشگران است.
دو بنای تاریخی مانند نگین درخشانی زینت بخش شهر بجنورد است. بنای تاریخی آئینه خانم مفخم، ساختمان زیبایی كه از دوره قاجاریه به جا مانده و با شماره 31167 در آثار ملی به ثبت رسیده و اكنون موزه زیبایی شده كه تماشای آن بسیار لذتبخش است.

موزه آئینه خانه مفخم در سال عربی 1254 تا 1321 هـ.ق بنا شده و روزگاری داخل باغ بزرگی قرار داشت كه دارالخلافه و مقر حكومتی سردار مفخم (یار محمدخان شادلو) بوده و ناصرالدین شاه قاجار و سایر مقامات عهد ناصری بارها در این ساختمان حضور داشتهاند.
بنای تالار آیینه با تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و معماری مدرن اروپا ساخته شده و مصالح به كار رفته از سنگهای معدن چهار خروار بجنورد و آجر، ماسه، گچ، چوب، ملات ساروج، پی سنگی و شفته آهك است و یك معمار اصفهانیالاصل به نام ممتحن الملك شقاقی نخستین فارغالتحصیل آرشیتكت ایرانی از فرانسه آن را ساخته است.
وی معمار دارالفنون تهران هم هست. نمای ساختمان با كاشیهای زیبا از نوع معرق، معقلی و هفت رنگ تزئین شده و در قسمت ورودی ساختمان دو طبقه آئینه خانه، چهار ستون زیبا با بیش از ده متر ارتفاع و قطر 120 سانتیمتر دیده میشود. درهای ساختمان از چوب صندل باطرحها و نقشهایی از عاج فیل هندوستان معرقكاری شده است. از جمله دیدنیهای موزه در طبقه دوم 141 عكس سیاه و سفید از رجال سیاسی دوره صفویه، زندیه و قاجاریه است.
عمارت مفخم، روبهروی آیینه خانه، بنای زیبای دیگری در شهر بجنورد است كه اكنون محل استقرار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است. این بنا 32 اتاق و دو تالار دارد كه آینهكاری و كاشیكاری و گچبریهای آنها بسیار زیبا و تماشایی است.

بنای سنگی یا آتشكده اسپاخو یك اثر تاریخی برجسته از دوره ساسانی است كه در 100 كیلومتری غرب بجنورد واقع شده و از آثار ثبت شده ملی كشور به شمار میآید. در میان مردم روستای اسپاخو این بنا به كلیسای اسپاخو شهرت دارد.شهرستان شیروان با قدمت دیرینه خود كه از سكونتگاههای اولیه پارتها به شمار میآید، ییلاقهای زیبا و غارهای باارزشی دارد.
مناطق خوش آب و هوا و سرسبز و خرم كمنظیر شیروان و اطراف آن مانند گلیان، استخری و زوارم پذیرای گردشگران است كه در فاصله یك ساعت و نیم از مشهد به این شهر میرسند.
تپه نادری و برج و باروهای دوران اسلامی مانند چهارتاقی دوره تیموری، جاذبه كوچ عشایر قهرمانلو در اردیبهشتماه كه از مراغهتپه به این منطقه كوچ میكنند، غارهای سلیمان و پوستینی دوز و ییلاقهای گیل نامانلو، بوانلو، گلیان، چیانلو و آلاشلو را از جمله مكانهای دینی این شهرستان نام برد.
شهرستان جاجرم با تپههای باستانی باارزش، با قدمت 12هزارسال مانند قمتپه، تپه پهلوان و حیدران و مسجد جامع و قلعه سنگی زیبا به نام قلعه جلالالدین و كاروانسراها و رباطهای بهجامانده از جاده ابریشم، غار گنج كوه شوغان، منطقه حفاظتشده میاندشت و یخچال طبیعی سنخواست، حداقل یك روز گردشگران را به خود جلب میكند. شهر اسفراین یكی از اقامتگاههای نخستین ایرانیها محسوب میشود.
شهر اسفراین كه به نامهای سپهرآیین و میانآباد نیز از آن نام برده شده، یكی از شهرهای قدیمی خراسان است كه آثار باستانی و جاذبههای گردشگری فراوانی دارد كه روستای رویین و درهبیدواز در میان آثار طبیعی و شهر بلقیس از آثار تاریخی، شهرت و اهمیت بیشتری دارند.شهر بلقیس به سبك معماری ساسانی با قدمت صدراسلام كه در زمان صفویه نیز مسكونی بوده دارای 29برج و یك خندق بوده است.

كشتی باچوخه در اسفراین، مورد علاقه مردم خراسان است كه هر سال در ماه فروردین برگزار میشود و به پهلوان برنده، جوایزی مانند قوچ، جوایز نقدی و كالاهای برقی اهدا میشود. یك قسمت از ورزشگاه هنگام برگزاری مسابقه به زنان اختصاص دارد. كشتی باچوخه سمبل شهر اسفراین است و مجسمهای از این ورزش پرطرفدار در ورودی شهر نصب شده است.
از دیدنیهای شهر فاروج درههای جنگل گردو، جنگل بادام داغیان، چشمه مردكانلو، آبشار اسفجیر و سدچری (زیستگاه پرندگان مهاجر) و از آثار شهر مانهسملقان، جنگل بلوط دركش، چشمه آبگرم مهمانك، منطقه سولگرد و غاركنهگرم، شهرت زیادی دارند.

هفت روستای گردشگری
از میان 40 دهستان و یكهزار روستای استان خراسان شمالی، از سوی سازمان میراث فرهنگی، هفت روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شده است كه كارشناسان، این روستاها را مناسب توسعه گردشگری تشخیص دادهاند.
هفت روستای هدف گردشگری استان عبارتند از: روستای رویین در 27كیلومتری شمال اسفراین و 52كیلومتری جنوب شرقی بجنورد، روستای اسفیدان در 45كیلومتری بجنورد، روستای دركش در 7كیلومتری بجنورد، روستای زوارم در 28كیلومتری شیروان، روستای قلعهزو در 24كیلومتری شیروان و روستای استاد در 30كیلومتری شهرستان فاروج.

حیات وحش
در استان خراسان شمالی، تنوع جانوران و گونههای مختلف پستانداران، پرندگان، آبزیان و خزندگان مانند قوچ، میش، پلنگ، یوزپلنگ، آهو، سمور، گرگ، كبك، عقاب، تیهو، فاخته، پلیكان، فلامینگو، مار شتری، مار آتشی و مار قیطانی، از ویژگیهای این استان به شمار میآید.

صنایع دستی و سوغات
صنایع دستی و سوغات استان خراسان شمالی بسیار زیبا و متنوع است.
لباسهای تركمنی، كردی و عشایری، چاروق بجنورد، قالیچهها و پشتیهای تركمنی و كردی، چادر شب و حوله دستی اسفراین و جاجرم از جمله صنایع دستی استان است كه تنوع تولیدات عشایری، روستایی و شهری این كالاها امكان رونق زیاد آن را فراهم میسازد.
همچنین آبنبات(شكر پنیر) بجنورد، كشمش و آجیل فاروج، هلوی دركش، عسل رویین، خشكبار و سیب بهاری شیروان، گردوی اسفیدان، زوارم و رویین و خیارشور زوارم از سوغاتیهای این استان محسوب میشود.

موسیقی
موسیقی در زندگی اقوام و طوایف استان خراسان شمالی از تركمن، ترك و كرد، یك پدیده جدانشدنی است.
مردم با موسیقی، غمها و شادیها، آلام و آرزوهای خود را بیان میكنند و شهرت مقامهای موسیقی این دیار علاوه بر ایران در سایر نقاط جهان نیز مورد استقبال فراوان مردم قرار میگیرد.

دانستنی های گردشگری اسفراین

موقعیت جغرافیایی:



شهرستان اسفراین با وسعتی حدود 5345 کیلومتر مربع از شمال به شهر های بجنورد و شیروان، جنوب به شهرستان سبزوار در خراسان رضوی، غرب به شهرستان فاروج و شرق به شهرستان جاجرم محدود می شود.
شهر بلقیس:

در 3 کیلومتری جاده اسفراین به سبزوار واقع شده ، این بنای عظیم گلی را می توان پس از ارگ بم دومین بنای گلی ایران دانست.
بنا از دو قسمت شهر و ارگ تشکیل شده و دور حصار آن 29 برج قرار داشته است و از محوطه داخلی آن قطعات چینی های سبز رنگ و همچنین چینی های گل و بوته دار لاجوردی بر زمینه سفید مربوط به عصر صفوی به دست آمده است.
بقعه شیخ محمد رشید الدین:

بقعه شیخ محمد رشید الدین در 33 کیلومتری شمال شرقی شهرستان اسفراین و در حاشیه روستای بید واز قرار گرفته است.
بنای بقعه دارای طرحی هشت ضلعی است که گنبدی بر روی آن استوار شده و در داخل بنا دو ردیف کتیبه گچبری نفیس تعبیه شده است. در بخشی از کتیبه گچبری که باقیمانده شیخ محمد رشید الدین، نواده شیخ همام و نبیره شیخ احمد غزالی برادر امام محمد غزالی معرفی شده است.
دهکده توریستی رویین در 27 کیلومتری جاده اسفراین به بجنورد و در دره ییلاقی سرسبز رویین قرار دارد. معماری روستا به شیوه پلکانی است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. هنر عمده بانوان در این منطقه چادر شب بافی است.
پیشینه تاریخی:


آریایی ها پس از ورود به سرزمین وسیع ایران در نقاط مختلفی سکنی گزیدند که اسفراین یکی از آن نقاط محسوب می شود.
پس از آن و پس از قدرت گیری قوم پارت اهمیت این منطقه بدلیل سکونت پارتیان در آن دو چندان گردید به گونه ای که در زمان اشکانیان و ساسانیان جزء مهمی از ابر شهر نیشابور محسوب می گشت.
پس از اسلام اسفراین موقعیت و اهمیت خویش را حفظ نمود.
این شهر بارها در هجوم مغولان و تیموریان با نابودی و کشتار مواجه شد اما هر بار پس از گذشت زمانی چند ، مجددا رو به آبادانی نهاد.
اسفراین به دلیل قدمت و پیشینه تاریخی قوی دارای قلعه ها و تپه ها ی باستانی و مساکن قدیمی بسیاری است.
پارک ملی ساریگان:

پارک ملی ساریگان که در کنار منطقه حفاظت شده آن قرار دارد در فاصله کوتاهی از اسفراین واقع شده و با بیش از 200 گونه گیاهی از تنوع مطلوبی برخوردار است و گیاهان دارویی فراوانی در این منطقه رشد می کند. از آن جمله میتوان به بومادران، تاج خروس، پیاز کوهی، چوبک، گل گاو زبان و خرفه اشاره نمود.
پارک ملی سالوک نیز مجاور منطقه حفاظت شده سالوک در شمال غربی اسفراین قرار گرفته و در دره های زاری، جوزی و چهار برج جنگل های پراکنده مشهود است. این منطقه زیستگاه پرندگان و حیوانات همچون آهو، قوچ، میش، گربه وحشی و پلنگ است .
برخی از جاذبه های گردشگری و تاریخی:

دره ییلاقی بید واز
دره ییلاقی اردغان
آبشار زیبای توی
آبشار زیبای ایزی
مناظر طبیعی سیاه خانه
غار گسك
غار نوشیروان
غار گور پان
کاروانسرای راونیز و...
جاذبه های گردشگری خراسان شمالی


استان خراسان شمالی با وسعتی بیش از 28 هزار و 179 کیلومتر مربع، 1/7 درصد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد و دارای جاذبه های گردشگری منحصر به فردی است.
خراسان شمالی از شمال با جمهوری ترکمنستان از جنوب و شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان گلستان و سمنان محدود می شود و در گذرگاه زائران حرم مطهر علی بن موسی الرضا (ع) واقع شده است.
جاذبه های گردشگری و آثار باستانی استان خراسان شمالی همه ساله گردشگران زیادی را به خود فرا می خواند که بنا به گزارش کارشناسان میراث فرهنگی، سالانه 12 میلیون مسافر از این استان عبور و یا دیدن می کنند.
آرامگاه امامزاده سلطان سیدعباس بن موسی بن جعفر (ع) برادر امام رضا(ع)، آرامگاه امامزاده حمزه بن موسی الرضا (ع)، آرامگاه شاهزاده عبدالرحمن خرق، آرامگاه شیخ رشیدالدین محمد بیدوازی و مقبره شهدا از جمله مکانهای زیارتی و آثار باستانی این استان به شمار می رود.
همچنین قلعه جلال الدین، کاروانسرای قره بیل، چهارتاقی تیموری، غارهای هنامه، سنگ نگاره های جربت، معبد اسپاخو، آیینه خانه مفخم و عمارت مفخم از دیگر آثار باستانی این منطقه به شمار می رود که برخی از آنها به ثبت آثار ملی نیز رسیده اند.
روستاهای توریستی خراسان شمالی نیز با طبیعتی سرسبز و جاذبه های زیست محیطی همه ساله گردشگران زیادی را به استان فرا می خوانند.

روستای اسپیدان در شهرستان بجنورد، روستاهای استاد و خسرویه در فاروج، درکش در مانه و سملقان، رویین در اسفراین، زوارم در شیروان و روستای دشت در شهرستان جاجرم روستاهای توریستی خراسان شمالی هستند.
بخشی از جنگل گلستان نیز در محدوده استان خراسان شمالی واقع شده است که خود جاذب گردشگران بسیاری است.همچنین تنوع زیست محیطی، وجود گونه های متنوع گیاهی و جانوری و اقلیم مناسب این منطقه همه ساله جاذب طبیعت دوستان زیادی است.
مجموعه های تفریحی تفرجگاه "بش قارداش"، بوستان "بابا امان"، دره های اسفیدان، فیروزه، بازخانه، مهنان و چشمه آب گرم ایوب از دیگر جاذبه های طبیعی و گردشگری خراسان شمالی محسوب می شود.

تنوع اقوام از شاخصه های اصلی خراسان شمالی است، اهالی ترک، فارس، کرد، کرمانج، تات، بلوچ و ترکمن با صلح و صفا در کنار یکدیگر زندگی می کنند و مهمان دوستی و مهمان نوازی از ویژگی های آنان است.
اهالی خراسان شمالی، مردمی توانمند و هنرمند هستند که با الهام از طبیعت آثار هنری و صنایع دستی بدیعی را خلق می کنند که در سبد سوغات مسافران این استان جایگاهی ویژه دارد.
بافته های داری، گلیم، فرش و پشتی ترکمن، پلاس، سفره کردی، چاروق، چادرشب، لباسهای محلی کردی، ترکمنی و زیورآلات سنتی از جمله صنایع دستی خراسان شمالی است.آبنبات یا شکرپنیر نیز سوغات شهرستان بجنورد، شیرینی بخش کام مسافران این دیار است.

نگاهی به اماكن زیارتی بجنورد


بجنورد مركز استان خراسان شمالی كه در گذرگاه زایران بارگاه حضرت ثامن الحجج علیبن موسیالرضا (ع) واقع شده، همهساله میزبان هزاران زایر شیفتهای است كه در مسیر عبور خود مدتی را در این شهرستان سپری میكنند.
این شهر با داشتن ‪۴۹ بقعه متبركه مربوط به امامزادگان و فرزندان پیامبر (ص) و نیز برخورداری از مناظر زیبای طبیعی و آب و هوایی فرحبخش، میتواند این مسافران را تا مدت زیادی در خود میهمان كند.
آستانه مبارك امامزاده سیدعباس فرزند موسی بن جعفر (ع) در شهر بجنورد، به عنوان مشهورترین و پر زایرترین معصومزاده این خطه شناخته میشود .آن حضرت در دوران خلافت بنی عباس از مدینه منوره وارد خراسان شد و در اواخر قرن دوم هجری وفات یافت.
بنای این امامزاده كه در روزگار قدیم بر فراز تپهای باستانی درمجاورت شهر بجنورد ساخته شده با گنبدی فیروزه رنگ، خودنمایی میكند كه به آیاتی از قرآن مزین شده است .این بقعه متبركه كه نسبت به شهر، بر بلندا قرار گرفته، چشمانداز خوبی را برای مشتاقان به وجود آورده كه از آنجا همه شهر را پیش چشم دارند.
امامزاده سیدهادی فرزند امام موسی كاظم (ع) واقع در چهار كیلومتری غرب تفرجگاه ییلاقی "بشقارداش" در جنوب بجنورد ازدیگر زیارتگاههای این شهرستان است .این امامزاده كه در روستای تاریخی "ارگ" قرار دارد با گنبدی خشتی در میان باغی بزرگ ایجاد شده كه درختان كهنسال و سر به فلك كشیده آن، مناظر و چشم اندازهای زیبایی را ایجاد كرده است.
امامزاده محمدرضا (ع) از دیگر فرزندان امام هفتم شیعیان در فاصله ‪۱۰ كیلومتری شمال غربی شهر به فاصله یك كیلومتری در شرق روستای لنگر بجنورد واقع شده است . بنای نخستین این بقعه متبركه در دوره تیموریان و در زمان سلطان حسین بایقرا ساخته شده كه در سال ‪ ۱۳۲۹بازپیرایی و تجدید بنا شده است.
امامزاده اسماعیل فرزند امام موسی كاظم (ع) در 10 كیلومتری شمال شرقی بجنورد در مجاورت گردشگاه ییلاقی "باباامان" بجنورد واقع شده است. این مقبره مطهر كه در مجاورت جاده اصلی مشهد بهاستانهای شمالی و درمسیر اصلی زایران و گردشگران واقع شده همه ساله پذیرای شمار زیادی از شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت است.
مرقد امامزاده زین بن علی بن حسین از نوادگان امام حسین(ع) در فاصله ‪۱۴ كیلومتری جنوب شرقی بجنورد در روستای كوهستانی "درصوفیان" واقع است .بنای این امامزاده در غرب روستا در دامنه تپهای زیبا مشرف به دره مشجر درصوفیان قرار گرفته و محلی تفریحی و زیارتی محسوب میشود.
مكان زیارتی و سیاحتی ایوب پیغمبر در فاصله ‪۸۵ كیلومتری شمال بجنورد و در روستایی به همین نام از توابع بخش حصارگرمخان در حاشیه مرز ایران با جمهوری تركمنستان قرار گرفته است . علاوه بر مقبره موسوم به ایوب پیامبر، وجود چشمهای آب گرم كه مردم برای آن خواص درمانی و شفابخشی قایل هستند، سالانه شمار زیادی از زایران و گردشگران را به این ناحیه میكشاند

 باتشکر


 




:: موضوعات مرتبط: ایران شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی